Tamno Svijetlo

O KMNL-u

Ured HBK-a za mlade > KMNL > O KMNL-u

Katolička malonogometna liga već dugi niz godina igra se na području cijele Hrvatske i BiH, a u njoj sudjeluju malonogometne ekipe koje župe prijave KMNL-u svoje biskupije. Ekipe, sastavljene od mladih koji su aktivni vjernici i dio župne zajednice (predstavljaju igrom svoju župu ili zajednicu) za sudjelovanje se prijavljuju u svojim župama župniku ili župnom vikaru te kroz sezonu igraju (nad)biskupijsku ligu.Cilj KMNL-a je druženje i upoznavanje mladih kao i razvijanje natjecateljskog duha u kršćanskom ozračju.

Na utakmicama se potiče zdrav sportski i prijateljski duh te kompetitivnost, psovanje je strogo zabranjeno, a svaka utakmica započinje molitvom. Početak i kraj svake sezone KMNL-a obilježavaju se misnim slavljem na kojima su prisutni svi sudionici i njihovi voditelji, a tijekom godine organiziraju se i duhovne obnove i susreti za sportaše.

Pobjednik Katoličke malonogometne lige svake sezone ostvaruje pravo sudjelovati na Nacionalnoj završnici KMNL-a koja se u organizaciji Hrvatske biskupske konferencije održava svake godine u jednoj od biskupija Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pravilnik