Tamno Svijetlo

Blog Post

Ured HBK-a za mlade > Vijesti > Predstavljen logo za Svjetski dan mladih u Seoulu

Predstavljen logo za Svjetski dan mladih u Seoulu

Logo Svjetskog dana mladih Seoul 2027. otkriven je 24. rujna tijekom konferencije za tisak održane u Uredu za tisak Svete Stolice Vatikana.

Logotip najvećeg okupljanja mladih katolika na svijetu usredotočen je na temu: “Hrabri budite, ja sam pobijedio svijet” (Ivan 16, 33), koju je odabrao Sveti Otac, a prikazuje križ inspiriran tradicionalnom korejskom umjetnošću koji je izrađen od dva poteza kistom, jedan krak je okrenut prema gore, a drugi prema dolje; simbol je to veze između neba i zemlje, te ispunjenje Božje volje.

Logotip za Svjetski dan mladih u Seulu 2027., integrira višestruka značenja mučeništva, mladosti, Seoula, Svjetskog dana mladih i križa, slaveći slavu pobjede postignute kroz Duha Svetoga.

Naviješta poziv mladima Koreje i svijeta da naviještaju vjeru mučenika svijetu našeg vremena.

Mons. Paul Kyung-sang Lee, pomoćni biskup Seula i generalni koordinator Svjetskog dana mladih, objasnio je druge detalje: plava i crvena – boje su korejske zastave, ali i boje koje podsjećaju na vitalnost mladih ljudi i krv mučenika; tako pozivaju na hrabrost, a žuta boja koja svijetli iza križa predstavlja Krista, “Svjetlo svijeta”.

Posljednji Svjetski dan mladih održan je 2023. u Lisabonu, glavnom gradu Portugala, gdje je samo na bdjenju s papom Franjom sudjelovalo milijun i pol ljudi.