Radosno proslavljen “Uskrs fest” povodom 40 godina postojanja

by | Apr 9, 2021 | novosti

Na ovogodišnjem “Uskrs festu” kojim je proslavljeno 40 godina postojanja najstarijeg kršćanskog festivala na Bijelu nedjelju u Lisinskom nastupilo je 15 izvođača s 15 novih pjesama. Festival u organizaciji Ureda HBK za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija nije bio natjecateljskog karaktera. Prigodnim riječima na “Uskrs festu” obratili su se gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Odbora za mlade pri HBK pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako mu je velika radost što se nalazi u kulturnom srcu Zagreba, odnosno hramu hrvatske glazbe.

“Tijekom 40 godina koliko ‘Uskrs fest’ postoji dogodile su se arhitektonske promjene u državi i Crkvi. Tako se i ‘Uskrs fest’ održao na zavidnom nivou. Drago mi je da je i Grad Zagreb uključen u njegovu organizaciju i to posljednjih 20 godina”, poručio je Bandić.

Na “Uskrs festu” 2019. nastupili su: Veritas aeterna i Mihovil iz Splita, Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić iz Rijeke te iz Bosne i Hercegovine fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara, Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika, Grupa Oton iz Rijeke, Davor Terzić iz Rovinja te Antonio Tkalec iz Varaždina, a iz Zagreba je nastupilo petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo je dvoje debitiralo na ovogodišnjem “Uskrs festu”: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Ksaverska cesta 12A 10000 Zagreb