Kalendar – Krakov 2016.

Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije obavještava o organiziranju odlaska mladih na 31. svjetski susret mladih u Krakovu, koji će se održati 26. do 31. srpnja pod geslom: „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ (Mt 5, 7).

Sam susret sastoji se od dva dijela: prvi dio su dani u biskupijama Poljske, a drugi tjedan susreta održavaju se kateheze, otvaranje susreta, festivali mladih, križni put i zaključni susret mladih s Papom i svečanom euharistijom.

Dani u biskupijama održat će se od 20. do 25. srpnja 2016. Nadbiskupija Katovice, u kojoj bismo boravili prije samog tjedna susreta, organizira smještaj po obiteljima.

Susret tih dana će imati prigodni program kojim će mlade pripraviti na odlazak u Krakov, kao i program u kojem bi se upoznali s nadbiskupijom i župom gdje borave. Više o programu pročitaj ovdje.

Na koncu tog prvog tjedna kreće se prema Krakovu gdje se održava središnji dio programa.

Važno je napomenuti da nadbiskupija osigurava smještaj i za vozače. Boravak u nadbiskupijama plaća se kotizacijom u iznosu od 30 eura koje voditelji grupa uplaćuju prilikom prijava u sustav. Više o prijavama možete pročitati ovdje.

Za više informacija posjetite mrežnu stranicu mladih nadbiskupije Katovice.

 

ghf

U Krakov se dolazi najkasnije 26. srpnja i sudionici se raspoređuju po smještajnim kapacitetima (većinom po dvoranama).

Mladi iz Hrvatske za vrijeme boravka u Krakovu biti će smješteni u župi Rođenja BDM (Narodzenia Najświętszej Maryi Panny), adresa Jerzego Popiełuszki 35, Krakov. 

U danima između 26. i 31. srpnja bit će organizirane zajedničke kateheze za mlade, koje će voditi jedan od hrvatskih biskupa, a u poslijepodnevnim satima će u samom gradu biti Festival mladih. Na punktovima diljem grada kroz glazbu, kazališne predstave, radionice, izložbe i predavanja mladima će se pokušati približiti različite teme vjerskog, društvenog i karitativnog sadržaja. Na koncu toga tjedna, u nedjelju 31. srpnja, mladi će, zajedno s papom Franjom, slaviti euharistiju. 

Detaljan program možete pogledati ovdje.

 

 

Za više informacija posjetite službenu mrežnu stranicu Svjetskog dana mladih u Krakovu.

 

 

fotogalerija: Pastoral mladih nadbiskupije Katowice

Ured HBK za mlade